Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 raapjes
1 grote peer
1 groot glas blauw druivensap
2 clementines
50 g pecannoten
400 g volle yoghurt
100 g mascarpone
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels geleisuiker
Bereiding:
Was en schil de raapjes en de peren en snij in schijfjes.
Doe het druivensap in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de partjes raap en peer toe en laat zachtjes sudderen, tot ze zacht zijn en de kleur van het sap aangenomen hebben. Haal de partjes uit het vocht en laat ze afkoelen.
Meng ondertussen de yoghurt, de mascarpone en de vanillesuiker tot een stevige, maar gladde massa en verdeel over de glaasjes.
Voeg de geleisuiker toe aan het resterende vocht van het druivensap, en laat licht geleren. Giet dit vocht voorzichtig als een laagje over het yoghurtmengsel. Laat afkoelen.
Pel en ontvel de clementines.
Verdeel de afgekoelde partjes raap en peer, de partjes clementines en de pecannoten over de glaasjes.
Nota's:
Een dessert met groente? Verrassend lekker!
Hier gebruikten we druivensap van eigen oogst, maar ander bessensap kan als alternatief gebruikt worden. Kies bij voorkeur een gekleurd sap, zodat de raapjes en de peren mee verkleuren.
Vanillesuiker kan je ook zelf maken: Nadat je een vanillestokje gebruikt hebt, snij je de peul in stukjes en voegt ze toe aan een afgesloten potje suiker. Enkele dagen later heb je vanillesuiker.
Dit recept bevat 370 kcal per portie.
Wil je het aantal kcal verminderen? Gebruik dan uitsluitend yoghurt, zonder de mascarpone en laat de noten weg of vervang ze door enkele stukjes van een ander seizoenfruit. Op die manier daalt het energiegehalte van het gerecht met bijna 200 kcal per persoon!