Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 rode bieten
2 stronkjes witlof
100 g veldsla
1 grote appel
80 g feta light
6 eetlepels volle yoghurt
2 koffielepels mosterd
2 koffielepels honing
Bereiding:
Schil de rode biet, snij in plakjes van ongeveer 2 mm dik en stoom of kook tot ze gaar, maar nog stevig zijn (+/- 15 min).
Was het witlof en snij het in reepjes.
Was en kuis de veldsla.
Schil de appel en snij in blokjes.
Verbrokkel de feta.
Meng de yoghurt, de mosterd en de honing tot een dressing.
Dresseer de borden: leg een handje veldsla in het midden, leg daarrond het witlof. Zodra de rode biet afgekoeld is maak je een torentje van rode biet- appel- rode biet- feta- rode biet - appel - rode biet- feta.
Besprenkel het geheel met de dressing
Nota's:
Heerlijk als voorgerecht, of als een salade bij brood voor de lunch
Dit gerecht bevat 131 kcal per portie.