Torentje van rode biet

Ingrediƫnten voor 4 personen:

2 rode bieten

2 stronkjes witlof

100 g veldsla

1 grote appel

80 g feta light

6 eetlepels volle yoghurt

2 koffielepels mosterd

2 koffielepels honing

Bereiding:

Schil de rode biet, snij in plakjes van ongeveer 2 mm dik en stoom of kook tot ze gaar, maar nog stevig zijn (+/- 15 min).

Was het witlof en snij het in reepjes.

Was en kuis de veldsla.

Schil de appel en snij in blokjes.

Verbrokkel de feta.

Meng de yoghurt, de mosterd en de honing tot een dressing.

Dresseer de borden: leg een handje veldsla in het midden, leg daarrond het witlof. Zodra de rode biet afgekoeld is maak je een torentje van rode biet- appel- rode biet- feta- rode biet - appel - rode biet- feta.

Besprenkel het geheel met de dressing

Nota's:

Heerlijk als voorgerecht, of als een salade bij brood voor de lunch

Dit gerecht bevat 131 kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten