Ingrediënten:
1 komkommer
1 klein rood uitje
1 eetlepel honing
1 eetlepel azijn
1 theelepel cayennepeper of 1 vers rood pepertje
100 ml water
Bereiding:
Indien je met verse peper werkt: was het pepertje, halveer het, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn.
Verwarm het water met de azijn, de honing en de peper, tot alles goed vermengd is en laat afkoelen.
Was en schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij in dunne schijfjes en voeg toe aan de marinade.
Kuis en was de rode ui, snipper fijn en voeg toe aan de komkommer.
Meng alles door elkaar en dresseer in een kommetje.
Nota's:
Klaar op 5 minuten!
Voor diegenen die komkommers in de tuin hebben: perfect om op het einde van het seizoen eens een ander smaakje te geven aan je komkommer.
Ideaal als bijgerecht bij een laatste barbecue…
Voor diegenen die het liever wat minder pikant hebben: als je de peper weg laat, dan heb je ook een lekkere zoetzure komkommersalade.
Dit gerecht bevat 88 kcal (waarvan het grootste deel afkomstig is van de dressing).