Ingrediƫnten voor een voorgerecht voor 4 personen:
1 koolrabi
100 g groene boontjes
16-20 kerstomaatjes in diverse kleuren
8 sneetjes Italiaanse ham
1 eetlepel mayonaise
4 eetlepels skyr of yoghurt
4 takjes peterselie
1 sjalotje
1 teentje look
Bereiding:
Was en kuis de boontjes, kook of stoom ze gaar en laat afkoelen. (eventueel vooraf doen of een restje van de dag voordien gebruiken)
Was en kuis het sjalotje en snij fijn. Was en kuis het teentje look en snij zeer fijn. Was de peterselie en snipper fijn. Doe de sjalot, de look, de peterselie, de mayonaise en de yoghurt samen in een kommetje en men tot een dressing en zet koel weg.
Was en schil de koolrabi en snij in zeer dunne schijven. Verdeel de schijven over een bord.
Was de kerstomaatjes en halveer ze. Schik de kerstomaatjes en de boontjes op de koolrabi.
Maak een rolletje van de Italiaanse ham en snij in stukjes. Verdeel de Italiaanse ham over het bord.
Verdeel de dressing over de borden en dien op. Smakelijk!
Nota's:
Heerlijk fris en licht voorgerecht op warme dagen
Indien aangevuld met andere groenten en wat peulvruchten of een eitje, dan tover je dit voorgerecht om tot een salade voor bij een sneetje brood tijdens de lunch. Of, indien aangevuld et wat aardappelen, volkoren pasta of couscous i.p.v. brood, ideaal ter vervanging van een warme maaltijd.
Dit voorgerecht bevat 153 kcal en 4 g vezels per portie.