Quinoa-salade met groenten en feta

Ingrediƫnten voor 4 personen:

240g quinoa

1 eetlepel olijfolie

500ml groentebouillon

200g feta light

1 bussel radijsjes

100g spinazie of salade

150g erwtjes

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een pot en voeg de quinoa toe. Laat kort aanstoven onder regelmatig roeren, tot de quinoa een licht nootachtige geur krijgt.

Voeg de helft van de groentebouillon toe, dek de pot af en laat verder pruttelen. Het is de bedoeling om af en toe rond te roeren en extra vocht toe te voegen zodra het vocht opgenomen is, dus verlies deze pot niet te lang uit het oog.

Was de groenten.

Kook de erwtjes gaar in een beetje water.

Verwijder de harde delen van de spinazie en scheur grof.

Verwijder het blad van de radijsjes en snij ze in 4.

Hou ondertussen de quinoa in het oog en vul aan met groentebouillon tot de gewenste consistentie bereikt is. De ene heeft graag dat de quinoa nog licht krokant is vanbinnen, terwijl de andere hem liever helemaal zacht heeft. Is de groentebouillon op en heb je hem graag nog wat zachter, voeg dan gewoon een beetje water toe.

Snij de feta in blokjes.

Meng, zodra de quinoa de gewenste consistentie bereikt heeft, de quinoa, de feta en de groenten in een ruime kom en dien op.

Nota's:

Deze quinoa-salade is zowel lekker als hij lauw-warm is, als wanneer hij koud is.

Dit gerecht is heerlijk als lunch, zowel thuis als op verplaatsing.

Door te variƫren in de groenten die toegevoegd worden, kan je afwisselen in kleuren en smaken.

Deze quinoa-salade bevat 440kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten