Ingrediënten:
Voor de hummus (±16 porties van 30 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
Het sap van 1 citroen
3 eetlepels koolzaadolie
1 eetlepel tahin (sesamzaadpasta)
2 teentjes look
1 koffielepel kurkuma
1 theelepel harissa
Voor de rauwkost (p.p.)
1/3 wortel
1 takje selder
¼ raapje
3 radijsjes
Bereiding:
De groenten
Was de groenten.
Schil de wortels en verdeel overlangs in 4 tot dunne staafjes van ongeveer 6 cm lang.
Schil de raapjes en snij ze in ‘frietjes’.
Ontdoe de takjes selder van hun bladeren en verwijder de overtollige vezels. Snij in stukken van ongeveer 6 cm lang.
Verwijder het dunne worteluiteinde van de radijsjes. Behoud 2-3 cm van het loof en verwijder de rest van het loof.
Schik de groenten op een schotel.
De hummus
Spoel de kikkererwten en doe ze in een maatbeker.
Was de citroen, halveer en pers uit. Voeg het sap toe aan de kikkererwten in de maatbeker.
Voeg 1 eetlepel tahin, 3 eetlepels koolzaadolie en 3 eetlepels water toe.
Schil en was de teentjes look, snij fijn en voeg toe aan de maatbeker, samen met een koffielepel kurkuma en een theelepel harissa.
Mix alle ingrediënten tot een gladde dipsaus.
Nota's:
Heb je meer hummus dan je nodig hebt? Deze hummus is ook zeer lekker als broodbeleg!
Door te variëren in kruiden en groenten die je aan de hummus toevoegt, kan je veel verschillende kleuren en smaken bekomen: lekker gevarieerd op je bord of je brood dus!
De hummus: 57 kcal per portie.
De groenten: 21 kcal per portie.