Ingrediënten voor 4 personen:
240g risottorijst
500ml groentebouillon
200g geitenkaas (rond)
4 stronkjes witlof
400g oesterzwammen
1 sjalotje
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
Cayennepeper
Enkele peperbolletjes ter decoratie
Bereiding:
Verwarm de groentebouillon tot net onder het kookpunt.
Schil en was de sjalot en de look en snij fijn.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de fijn gesneden look en sjalot toe en laat 2 minuutjes stoven.
Voeg de risottorijst toe en laat 1 minuutje mee stoven onder voortdurend roeren.
Voeg vanaf nu beetje bij beetje de groentebouillon toe: voeg nieuwe bouillon toe zodra de vorige door de rijst opgenomen is. Roer ondertussen regelmatig om. Bereid terwijl ook de groenten.
Was en kuis het witlof, verwijder de bittere kern en snij in reepjes.
Borstel de oesterzwammen indien nodig en scheur ze grof.
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en voeg de groenten toe. Kruid met een beetje cayennepeper. Roer af en toe om. Bak de groenten tot ze beetgaar zijn.
Snij de geitenkaas in schijfjes.
Meng de groenten door de risotto en verdeel over de borden. Verdeel de kaas over de risotto. Versier de borden met enkele peperbolletjes. Smakelijk!
Nota’s:
Dit vegetarisch gerecht is lekker en, hoewel het relatief veel verzadigd vet bevat, toch ook licht verteerbaar.
Aangezien risottorijst doorgaans witte rijst is, is het gerecht relatief vezelarm. Indien je geen vezelarm dieet moet volgen, adviseren we om als voorgerecht of dessert een vezelrijk gerechtje te voorzien, zoals een bordje rauwkost vooraf of een fruitsalade versierd met wat noten, zaden of pitten achterna.
Dit gerecht bevat 477kcal per portie
Een kleinere portie (1/3 tot 2/5 van de opgegeven hoeveelheden) kan perfect gebruikt worden als voorgerecht.