Tomaat Mozzarella

Ingrediënten per persoon:

200 g gemengde tomaten

75 g mozzarella

Een mespuntje fleur de sel of gewoon zout

Enkele blaadjes basilicum

Peper uit de molen

Een dessertlepel koolzaadolie

Bereiding:

Was de tomaten, snij ze in schijfjes en verdeel over het bord.

Voeg de mozzarella toe.

Spoel en scheur de basilicum en verdeel over het bord, samen met de peper en het zout.

Besprenkel het gerecht met de olie en eet smakelijk!

Nota's:

Dit traditionele Italiaanse gerecht wordt gewoonlijk besprenkeld met olijfolie. Uiteraard mag je hier ook olijfolie gebruiken i.p.v. koolzaadolie. Ik kies echter voor koolzaadolie omwille van de neutrale smaak en het hogere gehalte aan omega-3-vetten.

Dit recept bevat 321 kcal en meer dan 18 g eiwitten. Het is dus ideaal als lunch samen met enkele sneetjes brood. Je kan dit gerechtje ook als voorgerecht gebruiken, maar in dat geval zou ik zowel de portie tomaat als de portie Mozzarella kleiner maken, om het caloriegehalte te beperken.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be