Ingrediƫnten per persoon:
200 g gemengde tomaten
75 g mozzarella
Een mespuntje fleur de sel of gewoon zout
Enkele blaadjes basilicum
Peper uit de molen
Een dessertlepel koolzaadolie
Bereiding:
Was de tomaten, snij ze in schijfjes en verdeel over het bord.
Voeg de mozzarella toe.
Spoel en scheur de basilicum en verdeel over het bord, samen met de peper en het zout.
Besprenkel het gerecht met de olie en eet smakelijk!
Nota's:
Dit traditionele Italiaanse gerecht wordt gewoonlijk besprenkeld met olijfolie. Uiteraard mag je hier ook olijfolie gebruiken i.p.v. koolzaadolie. Ik kies echter voor koolzaadolie omwille van de neutrale smaak en het hogere gehalte aan omega-3-vetten.
Dit recept bevat 321 kcal en meer dan 18 g eiwitten. Het is dus ideaal als lunch samen met enkele sneetjes brood. Je kan dit gerechtje ook als voorgerecht gebruiken, maar in dat geval zou ik zowel de portie tomaat als de portie Mozzarella kleiner maken, om het caloriegehalte te beperken.