Penne met witte en groene asperges, ei en Parmezaanse kaas

Ingrediƫnten voor 4 personen:

500 g witte asperges

300 g groene asperges

240 g volkoren penne

4 eieren

100 g Parmezaanse kaas

1 opgehoopte eetlepel rijstmeel

150 ml light soja room

Peper en zout naar smaak

Een dessertlepel azijn

Bereiding:

Breng water met azijn aan de kook. (voor de eieren)

Breng 1/2 l water aan de kook (voor de aspergeschillen). Was de asperges.

Schil de witte asperges, verwijder de houterige uiteinden en houd de schillen bij. Leg de witte asperges in de stoomkoker en stoom ze gedurende 15 minuten tot ze gaar zijn. (Of kook ze gedurende 15 minuten met de punten naar boven)

Leg de aspergeschillen in het kokend water en laat ze een tijdje koken.

Breng een ruime hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook (voor de pasta).

Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges en voeg ze na 5 minuten toe aan de witte asperges, laat ze gedurende 10 minuten mee stomen of koken.

Voeg, zodra het water met de azijn kookt, de eieren toe en laat gedurende 10 minuten koken, tot de eieren hardgekookt zijn.

Doe de pasta in het kokend water en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

Rasp de helft van de Parmezaanse kaas fijn en snij de rest in stevige schilfers.

Zeef de aspergeschillen uit het water en vang het kookvocht op: dit is de basis voor de saus.

Doe het rijstmeel in een sauspannetje en voeg evenveel van het kookvocht toe. Roer tot een glad geheel en laat even pruttelen op het vuur. Voeg stelselmatig en onder voortdurend roeren een beetje van het kookvocht, de sojaroom en de fijn geraspte Parmezaan toe, tot je een licht gebonden saus bekomt. Kruid met een beetje peper en eventueel een beetje zout.

Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 4 partjes.

Schik alle ingrediƫnten op de borden en eet smakelijk!

Nota's:

Asperges en eieren vormen altijd een goede combinatie waarmee je zo de lente in huis haalt. De bovenstaande porties zijn bedoeld als hoofdgerecht, maar in kleinere porties is dit gerecht ook geschikt als voorgerecht.

Zoals het gerecht hier beschreven werd, is het vegetarisch, maar de liefhebbers kunnen ook een beetje gekookte, gerookte of gebakken zalm toevoegen, of een gebakken kippenhaasje.

Dit gerecht bevat 455 kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be