
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 wortels
1 ui
1 prei
300 g spinazie
200 g kerstomaatjes
1,5 oranje of rode paprika
1 el vloeibare margarine voor bakken en braden
100 ml soja room light
Kruiden naar wens (zelf gebruikte ik enkele takjes peterselie, kervel en basilicum, een teentje look, een beetje bonenkruid en een snuifje cayennepeper)
Gek op groenten? Of op zoek naar een receptje om de spinazie uit de tuin verwerkt te krijgen? Dan kan je heerlijk smullen van deze kleurrijke groentesaus die vlot combineert!
Bereiding:
Was de groenten. Kuis de ui en de prei. Schil de wortels.
Snij de wortels en de paprika in blokjes, snipper de ui, snij de prei in ringen, snij de kerstomaatjes in 4 stukken en hak de spinazie grof. Spoel de verse kruiden, kuis de look en hak de look en de kruiden fijn.
Verhit de margarine in een ruime pan of pot. Voeg de groenten (behalve de spinazie) en de kruiden toe en stoof aan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe.
Voeg, zodra de groenten gaar maar nog knapperig zijn, de room toe en tot de saus kookt.
Nota's:
Deze lekkere saus combineert vlot: met pasta of rijst en blokjes quorn of kip, maar ook met aardappeltjes en een stukje vis of vlees.
Deze groentebom bevat meer dan 300 g groenten per persoon en bevat 121 kcal per portie.