Open lasagne van asperges en gepaneerde kabeljauw

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg asperges

8 groene lasagnevellen

400 g kabeljauwfilet

2 eetlepels bloem

1 ei

1 kl olijfolie

1 el bakboter

50 g panko

200 ml sojaroom light

200 g Maredsous light (of andere light smeerkaas)

Een beetje peper uit de molen

8 sprietjes bieslook

Bereiding:

Was en schil de asperges en verwijder de voet.

Breng water aan de kook voor de lasagnevellen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stoom de asperges gaar in +/- 20 minuten.

Verdeel de kabeljauw in 8 even grote stukken. Doe de bloem in 1 bord, klop het ei met de olie los in een 2de bord en doe de panko in een 3de bord.

Rol de kabeljauw eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en tenslotte door de panko. Kruid eventueel af met een beetje peper uit de molen.

Smelt de boter in een ovenschotel en voeg zodra de boter heet is de kabeljauw toe. Gaar in de oven gedurende 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Keer de vis halverwege om.

Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm de smeerkaas met de sojaroom en een beetje peper uit de molen op een zacht vuurtje en roer regelmatig. Het is de bedoeling dat de saus warm wordt zonder te koken.

Dresseer de borden: Verdeel 2/3 van de asperges over de borden, leg er een lasagnevel over, leg dwars op de asperges twee stukken gepaneerde kabeljauw, bedek opnieuw met een lasagnevel en leg bovenaan opnieuw een laagje asperges. Overgiet de bovenste asperges met een beetje saus en werk af met enkele sprietjes bieslook.

Nota's:

Met dit gerechtje kan je heerlijk genieten van de lente.

Asperges worden vaak gegeten met mousselinesaus, Hollandaisesaus of op z’n Vlaams. Heel lekker, maar ook zeer calorierijk. Door te kiezen voor light producten kan je genieten van een lekkere maar caloriearme saus die de smaak van de asperges goed tot z’n recht laten komen.

Gebruik niet te veel saus tijdens het dresseren: het is niet de bedoeling dat de asperges zwemmen in de saus. Voeg de resterende saus toe in een afzonderlijk potje.

Kinderen zijn vaak geen grote fans van vis of asperges. Door het gerecht te pimpen tot een vers gepaneerde vis, in een lasagne in combinatie met een lekker sausje, kan je ook van hen positieve reacties verwachten.

De lasagne is het mooist als je asperges gebruikt van dezelfde lengte. Heb je asperges van verschillende lengtes? Snij de onderste delen er dan af en gebruik ze om een klein potje soep van te maken. De schillen en voeten van de asperges kan je, als ze goed gewassen zijn, ook gebruiken als smaakmaker voor je soep: Kook ze in een groentebouillon. Zeef de bouillon en gebruik alleen het vocht voor je soep.

Dit gerechtje bevat 480 kcal per portie.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be