Duo van fruitmousse

Ingrediënten voor 4 personen

50 g bosvruchten (diepgevroren)

50 g tropische vruchten (diepgevroren)

2 kl Zùsto

200 g platte kaas (of skyr)

Het eiwit van een groot ei

4 schepjes EQ3 Extra Fibre (of 2 gelatineblaadjes)

Een klein trosje witte pitloze druiven

4 blauwe druiven

1 el kokospoeder

1 kl cacaopoeder

Help! Dessert vergeten! Geen nood, dit dessertje is zo klaar. Het is fris, lekker en feestelijk en bovendien bestaat het uit gezonde ingrediënten!

Bereiding:

Neem 2 maatbekers, doe in de ene maatbeker de bosvruchten en in de andere de tropische vruchten, voeg aan beide een koffielepel Zùsto toe en 100 g platte kaas en mix beide.

Voeg aan beide maatbekers 2 schepjes EQ3 Extra fibre toe en roer doorheen de gemixte vruchten.

Klop het eiwit stijf in een ruime kom.

Spatel voorzichtig de helft van het eiwit onder de bosvruchten en de andere helft onder de tropische vruchten.

Was en droog de druifjes.

Versier de bordjes met wat kokospoeder en wat cacaopoeder. Schep op beide bordjes een bolletje bosvruchtenmousse en een bolletje tropische vruchtenmousse, voeg een stukje van de tros witte druifjes toe, versier de tropische vruchtenmousse met een blauwe druif en de bosvruchtenmousse met nog wat kokospoeder en eet smakelijk!

Nota's:

Zùsto is een suikervervanger die ¼ van de calorieën van suiker bevat en verder uit vezels bestaat. De Zùsto geeft een zoete smaak aan dit dessert, maar de vezels zijn niet voldoende krachtig om de mousse stevig te krijgen.

EQ3 Extra Fibre bevat nog meer vezels. Het kan gemengd worden onder water en zo gedronken worden om de vezelinname te verhogen, maar het kan ook gebruikt worden om sauzen te binden, of in dit geval, om onze mousse meer stevigheid te geven. Na een 5-tal minuten bereikt het een optimale stevigheid, vandaar dat je dit dessertje last minute kan bereiden.

Eigenlijk geldt dit voor alle ingrediënten: krijg je onverwacht bezoek en wil je een mooi dessert op tafel kunnen toveren, haal dan wat fruit uit de diepvries, nog wat meer fruit uit de koelkast. Platte kaas of skyr, een ei, zoetstof en wat materiaal om je bordjes te versieren vind je vast ook wel ergens!

Heb je geen EQ3 Extra Fibre in huis, , maar wil je toch graag dit dessertje maken, dan kan je het gemixt fruit verwarmen en er een uitgelekt gelatineblaadje onder oplossen. Het nadeel is wel dat je dit gerecht dan niet meer last minute kan bereiden, maar dat je het na de bereiding enkele uren moet laten afkoelen in de koelkast.

Dit feestelijke dessertje bevat slechts 75 kcal per portie, dus een perfecte lichte afsluiter van een feestelijke maaltijd, maar vergis je niet: het zit bomvol vezels, die ervoor zullen zorgen dat je een lekker voldaan gevoel hebt!

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be