Duivelse scampi

Ingrediënten voor een voorgerecht voor 10 personen:

120 g kleefrijst

30 scampi

5 takjes peterselie

1 blikje (70 g) tomatenpuree

Paprikapoeder

Cayennepeper

1 rode ui

2 teentjes look

½ rode paprika

200 g kerstomaatjes

1 eetlepel kruidenboter

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel whisky

200 ml sojaroom light

Bereiding:

Pel de scampi en kuis ze. Hou de pantsers bij!

Was de peterselie. Snij de blaadjes fijn en hou de steeltjes apart.

Breng 4 dl water aan de kook met daarin de pantsers van de scampi en de steeltjes van de peterselie. (Indien gewenst kan je hier ook andere kruiden aan toevoegen, zoals enkele takjes rozemarijn, tijm of laurierblad.)

Breng in een andere kookpot water aan de kook en kook daarin de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verhit de kruidenboter in de pan en bak de scampi aan beide zijden. Kruid ze met paprikapoeder en cayennepeper.

Was en schil de ui en snij fijn. Doe hetzelfde met de look.

Was de paprika en snij in blokjes.

Haal de scampi uit de pan en houd warm.

Doe de ui, de look en de paprika in de pan van de scampi en laat even bakken. Voeg vervolgens ook de tomatenpuree toe.

Was de kerstomaatjes en halveer ze.

Zeef het kookvocht van de scampipantsers.

Blus de groenten met de whisky en een deel van het gezeefde kookvocht (volgens de gewenste hoeveelheid saus).

Schraap eventuele aanbaksels los, kruid eventueel met extra paprikapoeder en cayennepeper en laat even doorkoken.

Voeg de sojaroom toe volgens 2 delen kookvocht en 1 deel room.

Los de maïzena op en wat water en bind de saus. Voeg de kerstomaatjes toe en roer even rond, zodat ze kort mee verwarmen.

Dresseer de borden: een schepje rijst in het midden, de saus errond, de scampi ertegen en wat peterselie ter versiering.

Nota's:

Dit gerecht kan ook als hoofdgerecht gegeten worden. In dat geval voorzie je een aantal extra scampi per persoon, wat meer rijst en meer groenten in de saus.

Dit gerecht bevat een kleine hoeveelheid Whisky, maar kan ook zonder deze drank bereid worden.

Een portie van deze duivelse scampi als voorgerecht bevat 135 kcal.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be