Crêpes Tatin met appel en mango

Ingrediënten voor 4 personen:

2 rijpe mango’s

4 rijpe kleine appels

4 kleine pannenkoekjes

4 eetlepels sucralose

4 eetlepels water

1 dessertlepel boter

4 koffielepels kokospoeder

Bereiding:

Indien je nog geen pannenkoeken in huis hebt, bak dan eerst de pannenkoeken, of maak ze op maat van je bakvorm.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de appels en de mango’s en snij ze in lange dunne schijfjes.

Verwarm de sucralose met het water en voeg, zodra het mengsel kookt, de boter toe. Meng en verdeel over de bodems van je ovenschaaltjes.

Leg afwisselend en dakpansgewijs een schijfje mango en enkele schijfjes appel. Leg dwars op deze laag een nieuwe laag van appel en mango. Bedek vervolgens, opnieuw dwars op deze 2de laag, met een laagje mangoschijfjes. Bedek het geheel met een pannenkoekje en zet gedurende 15 minuten in de oven.

Haal de ovenschaaltjes uit de oven, bedek met een bord, draai om, verwijder het ovenschaaltje en bestrooi de crêpes Tatin met wat kokospoeder.

Nota's:

Voor de ingrediënten en bereiding van pannenkoeken, zie ook het recept: https://mijngezondevoeding.be/recepten/kaneelpannenkoeken-met-sinaasappelpartjes/ . Voor dit gerecht maakte ik het deeg zonder de toegevoegde kaneel.

Kan je geen kleine pannenkoekjes maken? Gebruik dan een ronde bakvorm om kleine pannenkoekjes uit te steken uit een grote pannenkoek.

Bezoek? Dit gerecht kan je perfect vooraf maken. Besprenkel in dat geval de appelschijfjes met een beetje citroensap en bewaar de gevulde ovenschaaltjes afgedekt in de koelkast. Op het moment zelf de afdekfolie verwijderen en even in de oven zetten en je kan opnieuw bij je gasten blijven tot de oven piept. Het afwerken van de borden vraagt amper tijd.

Met dit gerecht heb je gelijk je volledige fruitportie binnen voor 1 dag! De energie van dit gerecht komt dan ook hoofdzakelijk uit fruitsuikers. Moet je opletten dat je niet te veel suikers eet? Kies dan eerder voor een half i.p.v. een volledig dessert!

Hoewel we hier kiezen voor zoetstof i.p.v. suiker en een dunne pannenkoek als deeg i.p.v. een dikke laag bladerdeeg, bevat dit gerecht nog steeds 182 kcal per portie. Geef dit gerecht dus eerder als dessert na een lichte salade of een gerecht op basis van een magere vis, dan na een zware vleesmaaltijd.

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be