Confituur zonder suiker van mango en munt

confituur

Ingrediënten:

Het vruchtvlees en sap van 2 grote, zeer rijpe mango’s (+/-500g)

2 takjes munt

Het sap van 1 citroen

10g pec-plus

Eventueel zoetstof geschikt voor warme bereidingen

Bereiding:

Was en droog de takjes munt.

Verwijder de schil en de pit van de mango, snij het vruchtvlees in blokjes (+/-1cm³) en vang het vrijgekomen sap op. Weeg de hoeveelheid vruchtvlees en sap. (Dit recept gaat uit van 500g. Indien meer of minder, pas dan in verhouding de andere ingrediënten aan.)

Doe het vruchtvlees en het sap van de mango in een kookpot en zet op het vuur op volle kracht. Breng aan de kook en roer regelmatig. Haal de muntblaadjes van de steeltjes, versnipper ze en voeg ze toe aan de mango. Voeg ook het citroensap toe en laat mee koken, tot de consistentie van de mango naar wens is.

Voeg de pec (en de zoetstof) toe en laat nog 1 minuut doorkoken.

Doe de hete confituur in de potjes, sluit af, zet enkele minuten ondersteboven en draai nadien terug om. Bewaar de confituur in de koelkast!

Nota:

Niet alle zoetstoffen zijn geschikt om te verwarmen. Kijk dit na op de verpakking. Indien je suiker als zoetmiddel zou gebruiken, ga dan uit van 100g suiker voor deze hoeveelheid confituur, zo behoud je een frisse zoetzure toets.
(100g = 22 koffielepeltjes – de meeste zoetstoffen geschikt voor warme bereidingen zijn poeders. Op de verpakking staat gewoonlijk hoeveel gram zoetstof overeenkomt met 1 koffielepel suiker. Zo kan je gemakkelijk de benodigde hoeveelheid bepalen.)

Confituur met suiker bewaart lang omwille van de conserverende eigenschappen van suiker. Indien je confituur maakt met zoetstof, bewaart deze minder lang. Maak dus geen grote hoeveelheden en bewaar de potjes steeds in de koelkast.

Deze confituur is lekker op brood, als topping bij yoghurt en desserts, maar combineert ook goed met gerechten met kip of scampi.

1 portie = 1 eetlepel = 30g confituur = 20 kcal

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be