Wandeluurtjes op woensdagavond

wandeluurtjes

Gezonde voeding is een belangrijke stap om tot een gezond lichaam te komen. Naast gezonde voeding heeft ons lichaam ook nood aan beweging. Het is immers niet voor niets dat er eerder dit jaar samen met een nieuwe voedingsdriehoek ook een bewegingsdriehoek ontwikkeld werd.

Mijn man Wim en ikzelf zijn wandelaars en we zijn door Wandelsport Vlaanderen ook opgeleid tot wandelbegeleiders. Het is dan ook vanuit deze achtergrond en vanuit de visie dat gezonde voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, dat we van start gaan met wekelijkse wandeluurtjes. Wandelen is een vorm van beweging die voor velen toegankelijk is, ook al doe je al een tijdje niet intensief aan sport. Het is geen technisch ingewikkelde sport, maar het kan ons wel een duidelijk gezondheidsvoordeel bieden. Bovendien wandelen we in groep, dus ook al kom je alleen, er is altijd wel iemand waarmee je onderweg een babbeltje kan slaan. Bovendien voel je je veel veiliger in groep tegenover als je ’s avonds in je eentje rondwandelt, zeker in deze donkere tijd van het jaar.

Het is de bedoeling om elke woensdagavond van 20u tot 21u te wandelen. We vertrekken vanaf de praktijk van ‘Mijn gezonde voeding’, aan de Bergstraat 25 te Heist op den Berg en we komen daar ook weer toe. Iedereen is welkom, je hoeft niet op dieet te staan. Hoe meer mensen we kunnen motiveren om meer te bewegen, hoe gelukkiger we daarvan worden. Breng dus zeker ook vrienden of familie mee. Ook honden aan de leiband mogen meewandelen.
De deelname is gratis, maar aangezien onze wandeluurtjes mee ondersteund worden door onze wandelclub IVAS uit Itegem en Wandelsport Vlaanderen, zijn de deelnemers verzekerd tijdens het wandelen, maar vragen we wel steeds om voor het vertrek de aanwezigheidslijst te vervolledigen. Kom dus op woensdag tegen 20u naar de praktijk, noteer je naam op de aanwezigheidslijst en wandel met ons mee!

Ook tijdens de vakanties wandelen we in principe door. Af en toe knijpen we er zelf toch eens tussenuit tijdens de vakantie. Wandelaars die regelmatig meewandelen en hun gegevens achtergelaten hebben, ontvangen dan van ons een berichtje. Wandel je voor het eerst mee tijdens een vakantieperiode? Bel (015/682460) of mail (info@mijngezondevoeding.be) ons dan even om te checken dat de wandeling effectief door zal gaan.

Wat heb je nodig om mee te wandelen?

  • Gemakkelijk schoeisel, waarmee je vlot een uur kan wandelen.
  • Kleding volgens de weersomstandigheden, want ook koude of regen houdt ons niet tegen.
  • Een fluo hesje, om de zichtbaarheid in het verkeer te verbeteren.
  • Een lamp of lichtje. We bewandelen niet steeds hetzelfde parcours en verharde en onverharde wegen wisselen elkaar af. Aangezien niet alle wegen even goed verlicht zijn, is een lamp op sommige paadjes echt aangewezen.

Deze info is ook terug te vinden via deze link.
Recepten

Dieetinfo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees ook

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be