Vers van de pers: Mijn gezonde voeding is nu ook beschikbaar in Haacht

Na de thuislocatie in Heist op den Berg en de consultaties in Mechelen, in groepspraktijk Koeipoort, kan je Mijn gezonde voeding vanaf 15 mei ook bereiken in Haacht. Natacha is in Haacht bereikbaar op vrijdag van 15 tot 19u. De nieuwe locatie is een groepspraktijk, gelegen op het gelijkvloers van een nieuwbouw aan de Stationsstraat 7B, in het centrum van Haacht. Deze locatie is ook rolstoeltoegankelijk.

Zoals gebruikelijk kan je bij Mijn gezonde voeding terecht voor voedings- en leefstijladvies, van voor de zwangerschap tot aan het einde van het leven.

Voor de zwangerschap?
Iedereen verdient de beste start in het leven en de voeding en levensstijl van de beide ouders, vanaf 3 maanden voor de zwangerschap, heeft een belangrijke impact op de kans op zwangerschap en op de gezondheid van de toekomstige baby, en dit niet alleen op kinderleeftijd, maar er is ook een invloed op de gewichtsevolutie en de kans op ziekte op latere leeftijd. Deze invloed gaat zelfs nog verder, tot de daaropvolgende generatie. Heb je een kinderwens, of lukt zwanger worden niet zo vlot, dan kan je een afspraak maken en samen je voeding en levensstijl onder de loep nemen om op die manier je kans op zwangerschap en op een gezonde baby te verhogen.

Baby, kind en jongere
Hoe langer, hoe vaker worden we geconfronteerd met allergieën en intoleranties. Koemelkeiwitallergie is vaak de eerste allergie die zich op babyleeftijd manifesteert, maar ook diverse ander allergieën komen voor, op zeer jonge, maar soms ook pas op oudere leeftijd. Daarnaast worden ook veel kinderen en volwassenen geconfronteerd met buikpijnklachten. Deze gaan vaak gepaard met diarree en constipatie en kunnen vaak ook gelinkt worden aan bepaalde voedingsmiddelen, al is het niet altijd even eenvoudig om de juiste triggers op te sporen. Aangezien Natacha een allergie-diëtiste is, kan je bij haar terecht voor advies m.b.t. gekende allergieën en intoleranties, maar ook voor het opsporen van triggers in de voeding, zoals bepaalde suikers en pseudo-allergenen, die je klachten uitlokken. Daarnaast zijn er ook steeds meer kinderen en jongeren met over- of ondergewicht, of met bepaalde eetproblematieken, zoals selectief eten, anorexia nervosa, boulimia nervosa en orthorexia nervosa. Ook in deze gevallen is begeleiding mogelijk.

Volwassenen
Naast de reeds eerder beschreven problematieken kampen volwassenen steeds vaker met emo-eten, burn-out en heel wat, al dan niet leefstijlgebonden, medische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, leverproblematieken, maag-darm aandoeningen, nierproblematieken, diabetes,… Voedings- en leefstijlaanpassingen kunnen ook bij deze problematieken vaak een houvast bieden en leiden tot een betere gezondheid.

Ouderen
Ook ouderen kunnen met de reeds besproken voedings- en gezondheidsproblemen te maken hebben, maar worden daarnaast vaak ook met een aantal andere klachten geconfronteerd, klachten die zich spijtig genoeg soms ook al op jongere leeftijd manifesteren, gekoppeld aan bepaalde ziekten. Enkele voorbeelden kunnen zijn: smaakveranderingen, verlies van reuk en smaakzin, kauw- en slikproblemen, ondervoeding of veranderende voedingsrituelen. Aangezien eten meer is dan alleen een manier om ons lichaam te voeden, maar vooral ook een sociaal gebeuren is, is het belangrijk om ook deze problematieken bespreekbaar te maken. Tips en advies kunnen vaak helpen om eten weer aangenaam te maken.

Kom je graag langs in Haacht?
Op de website (www.mijngezondevoeding.be) vind je de exacte locatie bij de contactgegevens en een afspraak maken kan zoals steeds telefonisch of via de ‘Maak een afspraak in mijn agenda’-knop op de website.

De praktijk in Haacht is een groepspraktijk, dus naast Mijn gezonde voeding kan je hier ook twee kinderartsen en een neuroloog vinden. Een korte voorstelling:

Dokter Ines Somers
Kinderarts

www.kinderpraktijkhaacht.be
www.imelda.be

In april 2019 richtte Dr. Ines Somers de Kinderpraktijk op in Haacht. Zij studeerde aan de Universiteit Antwerpen en heeft in 2011 haar specialisatie pediatrie beëindigd. Hierna volgde zij een aanvullend fellowship kinderendocrinologie in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hier oefent zij nog steeds een consulentschap uit op donderdag. Op de raadpleging kinderendocrinologie zijn patiënten welkom met problemen omtrent groei (te groot, te klein), schildklieraandoeningen en puberteitsstoornissen.

Op woensdagochtend werd een specifieke kinderendocrinologische raadpleging opgericht in het Imeldaziekenhuis. Hiervoor kan U een afspraak online maken via de website van het Imeldaziekenhuis (www.imelda.be) of telefonisch op het nummer 015/50.51.11.

Op dinsdagnamiddag wordt deze raadpleging eveneens in Haacht verzorgd, hiervoor kan U online terecht (www.kinderpraktijkhaacht.be).

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
HaachtHaachtImeldaziekenhuisUZAHaacht
HaachtHaachtXUZAX


Dokter Marijke de Keukelaere
Kinderarts

www.kinderpraktijkhaacht.be
www.imelda.be

Dokter Marijke de Keukelaere studeerde af aan de Universiteit Leuven in 2012. Na de opleiding tot pediater volgde een tweejarig opleiding tot kindergastro-enterologe in het Universitair Ziekenhuis Leuven. Tweemaal per maand op vrijdag werkt zij in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen als consulente. Kindergastro-enterologie omvat voedings- en buikpijnproblematiek.

Op dinsdagochtend werd een specifieke raadpleging kindergastro-enterologie opgericht in het Imeldaziekenhuis. Hiervoor kan U een afspraak online maken via de website van het Imeldaziekenhuis (www.imelda.be) of telefonisch op het nummer 015/50.51.11.

Afspraken bij dokter de Keukelaere kunnen eveneens online worden gemaakt in Haacht (www.kinderpraktijkhaacht.be).

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
HaachtImeldaziekenhuisHaachtHaachtHaacht
HaachtXHaachtHaachtUZA


Dokter Merel Brems
Neuroloog

Woensdagvoormiddag

Dokter Merel Brems is algemeen neuroloog. Ze genoot haar opleiding geneeskunde aan de KU Leuven en voltooide haar specialisatie neurologie in Antwerpen. Sinds 2017 is zij werkzaam in het AZ Jan Portaels ziekenhuis te Vilvoorde en in het Medisch Centrum van Elewijt. Daarbij deed zij bijkomende ervaring op in het Nationaal MS Center in Melsbroek.

Naast de algemene neurologie met specifieke interesse voor Multiple Sclerose zal zij zich ook verdiepen in de ADHD problematiek vanaf kinderleeftijd.

Zij is geaccrediteerd en werkt op alle locaties geconventioneerd aan de officiële RIZIV tarieven. In de privé praktijk bevindt zij zich eveneens in de mogelijkheid tot het uitvoeren van EEG, EMG en geëvoceerde potentialen (EP). Op woensdagvoormiddag en donderdagnamiddag zal zij in Haacht consultaties verrichten. Afspraken hiervoor kunnen online worden gemaakt.
Recepten

Dieetinfo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees ook

Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be