Vers van de pers: Mijn gezonde voeding is er nu ook in Booischot

Na de thuislocatie in Heist op den Berg en de consultaties in Mechelen, in groepspraktijk Koeipoort, en in Haacht in de Kinderpraktijk, kan je vanaf maart ook bij Mijn gezonde voeding terecht in de huisartsenpraktijk Huisarts & Co te Booischot. Natacha is in Booischot bereikbaar op donderdagochtend van 8 tot 12u. De nieuwe locatie is een groepspraktijk, gelegen aan de Kleine Steenweg 20, in het centrum van Booischot. Deze locatie beschikt over een ruime parking en is ook rolstoeltoegankelijk.

Zoals gebruikelijk kan je bij Mijn gezonde voeding terecht voor voedings- en leefstijladvies, van voor de zwangerschap tot aan het einde van het leven.

Voor de zwangerschap?
Iedereen verdient de beste start in het leven en de voeding en levensstijl van de beide ouders, vanaf 3 maanden voor de zwangerschap, heeft een belangrijke impact op de kans op zwangerschap en op de gezondheid van de toekomstige baby, en dit niet alleen op kinderleeftijd, maar er is ook een invloed op de gewichtsevolutie en de kans op ziekte op latere leeftijd. Deze invloed gaat zelfs nog verder, tot de daaropvolgende generatie. Heb je een kinderwens, of lukt zwanger worden niet zo vlot, dan kan je een afspraak maken en samen je voeding en levensstijl onder de loep nemen om op die manier je kans op zwangerschap en op een gezonde baby te verhogen.

Baby, kind en jongere
Hoe langer, hoe vaker worden we geconfronteerd met allergieën en intoleranties. Koemelkeiwitallergie is vaak de eerste allergie die zich op baby-leeftijd manifesteert, maar ook diverse ander allergieën komen voor, op zeer jonge, maar soms ook pas op oudere leeftijd. Daarnaast worden ook veel kinderen en volwassenen geconfronteerd met buikpijnklachten. Deze gaan vaak gepaard met diarree en constipatie en kunnen vaak ook gelinkt worden aan bepaalde voedingsmiddelen, al is het niet altijd even eenvoudig om de juiste triggers op te sporen. Aangezien Natacha een allergie-diëtiste is, kan je bij haar terecht voor advies m.b.t. gekende allergieën en intoleranties, maar ook voor het opsporen van triggers in de voeding, zoals bepaalde suikers en pseudo-allergenen, die je klachten uitlokken. Daarnaast zijn er ook steeds meer kinderen en jongeren met over- of ondergewicht, of met bepaalde eetproblematieken, zoals selectief eten, anorexia nervosa, boulimia nervosa en orthorexia nervosa. Ook in deze gevallen is begeleiding mogelijk. Voor kinderen en jongeren is ook de groei en de puberale ontwikkeling belangrijk. Een verstoorde groei op kinderleeftijd kan als volwassene immers niet meer ingehaald worden. Een correcte voeding is belangrijk om deze groei en ontwikkelingen te ondersteunen. Eventuele tekorten of onevenwichten in de voeding kunnen ook in dit geval opgespoord en aangepakt worden door een begeleiding naar een gezond eet- en leefpatroon.

Volwassenen
Naast de reeds eerder beschreven problematieken kampen volwassenen steeds vaker met emo-eten, burn-out en heel wat, al dan niet leefstijlgebonden, medische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, leverproblematieken, maag-darm aandoeningen, nierproblematieken, diabetes,… Voedings- en leefstijlaanpassingen kunnen bij deze problematieken vaak een houvast bieden en leiden tot een betere gezondheid.

Ouderen
Ook ouderen kunnen met de reeds besproken voedings- en gezondheidsproblemen te maken hebben, maar worden daarnaast vaak ook met een aantal andere klachten geconfronteerd, klachten die zich spijtig genoeg soms ook al op jongere leeftijd manifesteren, gekoppeld aan bepaalde ziekten. Enkele voorbeelden kunnen zijn: smaakveranderingen, verlies van reuk en smaakzin, kauw- en slikproblemen, ondervoeding of veranderende voedingsrituelen. Aangezien eten meer is dan alleen een manier om ons lichaam te voeden, maar vooral ook een sociaal gebeuren is, is het belangrijk om ook deze problematieken bespreekbaar te maken. Tips en advies kunnen vaak helpen om eten weer aangenaam te maken.

Kom je graag langs in Booischot?
Zoals gebruikelijk kan je een afspraak maken door op de website (www.mijngezondevoeding.be) door te klikken op de ‘Maak een afspraak in mijn agenda’-knop of telefonisch. De praktijk in Booischot is een groepspraktijk, dus naast Mijn gezonde voeding kan je hier ook diverse huisartsen en andere paramedici terugvinden. Benieuwd wie je nog kan vinden in deze praktijk? Neem dan een kijkje op de website van Huisarts & Co op https://huisartsenco.be/ons-team/
Consultaties enkel op afspraak.
Raadpleeg mijn online agenda
of maak een telefonische afspraak.
+32(0)15 68 24 60

Natacha Van der Auwermeulen
Diëtiste & voedingsdeskundige
RIZIV: 5-64674-60-601

Mijn gezonde voeding
Bergstraat 25
2220 Heist-op-den-Berg
info@mijngezondevoeding.be
BTW BE 0700.497.475

Volg ons op facebook

Mijn gezonde voeding is lid van:
de AllergieDiëtisten & de Vlaamse
Beroepsvereniging van Diëtisten

Lekkere recepten en weetjes
in je mailbox? Schrijf je dan in
voor onze nieuwsbrief.

Privacyverklaring

www.mijngezondevoeding.be